torstai 4. syyskuuta 2014

Mummullani ei ole kohta kotia

Minä lapsena mummulassa ruokkimassa
mummuni pelastamaa linnunpoikasta
Mummuni on ollut minulle se henkilö, jonka kanssa olen voinut keskustella maailmasta sellaisella tasolla, että olen pienestä pitäen joutunut haastamaan omat ajatukseni. Hän on ollut se henkilö, joka on suuresti vaikuttanut siihen, että minusta on tullut itsensä ja muut tiedostava yksilö. Kun muut antoivat ehdottomia ohjeita siitä, miten tulee toimia, mummuni keskittyi olennaiseen ja kertoi minulle miksi niin kannattaa tehdä. Hän jätti valinnan minun tehtäväkseni. Uskon, että se on ollut suurin vaikuttava tekijä siihen, että minulle on kehittynyt voimakas ja varma oikeuskäsitys. Hänen ohjauksensa ansiosta olen oppinut itsenäisesti ja tietoisesti tekemään oikeita moraalisia valintoja silloikin, kun ympäristö painostaa tai kannustaa valitsemaan väärin. Hänen ansiostaan olen oppinut kunniottamaan muita ihmisiä, arvostamaan älyäni ja viisauden tavoittelua sekä terveitä elämäntapoja.

Mummuni on asunut suurimman osan elämästään, jo puoli vuosisataa, samassa talossa. Vappuna tämä talo myytiin yritykselle nimeltä SATO. SATO, jota mummuni kutsuu nimellä mafia yksipuolisesti irtisanoi vuokrasopimuksen ja mummuni on poistuttava huoneistosta lokakuun loppuun mennessä, koska hänellä ei ole varaa tehdä uutta vuokrasopimusta. Asunnon uusi vuokra, 900 euroa, olisi 150% alkuperäisestä vuokrasta ja hän joutuu matalan eläkkeensä tähden elämään jo nyt niukasti. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun SATO harrastaa tällaista toimintaa. On ollut epäilyksiä, että Saton tarkoituksena on ajaa talosta ulos vuokralaiset, jotka maksavat itse vuokransa. Näin talo täyttyisi asukkaista, jotka saavat yhteiskunnan vuokratukia ja Sato saisi hyvän rahastusautomaatin

Mummuni on 83 vuotta vanha. Helsingin asuntomarkkinoiden tilanne on mitä se on ollut jo kauan, todella synkkä. Vanhainkotiin hän ei kelpaa, koska on kuulemma liian hyväkuntoinen. Toisenlaisiin vanhusten asuntoloihin ei hänellä myöskään ole varaa muuttaa. Hänen koko elämänsä on Töölössä. Siellä hän on luullut olevansa turvassa, eläen rauhassa itsekseen. Vaikka hän vieläkin näyttää esimerkillään kestävänsä mitä vain, tiedän, että tuo kylmäsydäminen häätö on hänelle paljon kovempi paikka, kuin mitä hän näyttää ulospäin. Hän on huomaavainen, eikä tahdo rasittaa muita omilla ongelmillaan.

Muutamia asuntoja hän on käynyt katsomassa enoni kanssa. Ne ovat olleet niin hirveässä kunnossa ja/tai niin huonolla alueella, että äärimmäisen rauhallinen enoni on tokaissut niistä: "Tänne sä et ainakaan muuta."

Ellei kunnollista asuntoa löydy, joutuu mummuni lokakuun lopussa joko kadulle tai johonkin sellaiseen paikkaan asumaan, että pelkään miten hänen elämänhalunsa käy. Lapsiaan hän ei suostu rasittamaan, vaikka he ovatkin valmiita ottamaan hänet luokseen. Mummuni on tosin sinnikäs ihminen. Hän on yksinhuoltajana kasvattanut kolme lasta aikana, jona yhteiskuntamme halveksi yksinäistä naista. Vailla muodollista koulutusta hän teki työtä, joka tänä päivänä olisi edellyttänyt korkeakoulututkinnon. Hänen eläkkeensä pienuus johtuukin juuri siitä puuttuvasta paperinpalasta.

Jos viimeaikaisella, vääryyttä vastaan taistelemalla ansaitsemallani medianäkyvyydellä olisi edes yksi vaikutus, soisin sen olevan se, että mummuni saisi kotinsa läheltä tai vaikka edes jostain muualta asunnon, jossa hän voisi elää ihmisarvoista elämää niin pitkään kuin hän vielä elää. Hän on sen moninkertaisesti ansainnut.

Mummuni etsii Helsingistä asuntoa jossa olisi kaksi huonetta ja keittiö. Vuokran on oltava alle 700 euroa.
Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen sebastian.maki@piraattipuolue.fi
Puhelinnumeroni on 0415776938

EDIT: Mikäli haluat viihdyttää tai raivostuttaa itsesi muilla SATOn toimintaan liittyvillä tarinoilla, niitä löytyy lisää SATOn Facebook sivuilta kohdasta postaukset sivulle.
EDIT2: Tragikoomisuuden tasot syvenevät vielä entisestään lukiessa SATOn sivuilta aiheesta vastuullisuus
EDIT3: Teen vielä "salapoliisityötä" asiaan liittyen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti